Izvor: B92, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob Drnovšek-Janša brine Brisel

Ljubljana, Madrid -- Kabinet slovenačkog predsednika potvrdio informaciju da Drnovšek otkazuje svoje ovogodišnje međunarodne obaveze.

Kabinet najavljuje smanjivanje i drugih aktivnosti predsednika, čiji će kabinet do kraja ove godine moći da deluje samo u okviru finansijskih sredstava koja su mu preostala. Kao razlog za ovu odluku Drnovšekov kabinet navodi nekonstruktivan i uvredljiv odnos vlade prema instituciji predsednika države, zbog čega je predsednik Slovenije odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da povuče svoj zahtev za dodatnim finansijskim sredstvima.

Jedan od najčitanijih španskih dnevnika ABC objavio je da će Drnovšek u skoru, zvaničnu posetu Španiji otići privatnim automobilom.

Španski list piše i da takva situacija baca loše svetlo na Sloveniju kao državu, za koju su svi bili ubeđeni da je najrazvijenija od deset država koje su, u poslednjem širenju ušle u EU i dodaje da slovenački predsednik i premijer komuniciraju, u poslednje vreme, isključivo preko zvaničnih pisama.

"Sve zajedno brine i Brisel jer će Slovenija, u prvoj polovini 2008. godine, predsedovati EU", piše ABC.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.