Izvor: B92, 10.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suficit Vojvodine sa Slovenijom

Celje -- Na Međunarodnom sajmu zanatstva u Celju danas se predstavlja 13 preduzeća iz Vojvodine.

Na Sajam je stigla i vojvođanska delegacija, koju predvodi predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić. Predstavljanje vojvođanskih preduzeća i privrede organizovao je Fond za promociju izvoza, koji radi u okviru pokrajinskog sekretarijata za privredu. Bojan Pajtić imao je susrete sa slovenačkim ministrom za lokalnu upravu Ivanom Žagarom i slovenačkom državnom sekretarkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za privredu Adrijanom Kosem-Starina.

Vojvodina je tom prilikom prikazana kao najrazvijenija regija u Srbiji, koja ima čak i suficit u robnoj razmeni sa Slovenijom. Zbog toga je Bojan Pajtić sa svojim sagovornicima razgovarao o intenziviranju privredne saradnje, ali i o korišćenju pristupnih fondova EU, sa čim Slovenija ima iskustva.

Posle susreta, predsednik Izvršnog veća Vojvodine izjavio je da je sa slovenačkim sagovornicima razgovarao o zajedničkoj prezentaciji onih vojvođanskih preduzeća iz oblasti građevinarstva za koje su u Sloveniji zainteresovani, ali i o predstojećoj privatizaciji 40 preduzeća u Vojvodini.

Tim povodom će zainteresovanim slovenačkim privrednicima biti predstavljeno šest vojvođanskih banja kojima predstoji privatizacija, jer su u Sloveniji, koja ima dugu tradiciju banjskog turizma, zainteresovani za njih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.