Suđenje za zločin u Srebrenici: Otkazao advokat

Izvor: Mondo, 12.Feb.2017, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za zločin u Srebrenici: Otkazao advokat

Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca u slučaju "Srebrenica" danas nije održano jer na ročište nije došao jedan od advokata optuženih.

Foto: Tanjug , Dimitrije Goll

Suđenje pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu nije održano zbog izostanka jednog od branilaca optuženih.

Naime, advokat Miroslav Perković je otkazao punomoć optuženom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Bori Miletiću, koji sada mora da obezbedi novog branioca u ovom predmetu i to do ponedeljka 13. januara kada je planiran nastavak suđenja.

Suđenje je čitanjem optužnice počelo u ponedeljak, 6. februara. Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović, Dragomir Parović i Vidoslav Vasić.

MONSTRUOZAN ZLOČIN: Optuženi srpski policajci

Policajci RS optuženi za ubistvo stotina Bošnjaka

Oni se terete da su zajedno sa nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS u halama zemljoradničke zadruge i oko njih učestvovali u ubistvu više stotina Muslimana.

Prema optužnici Tužilaštva za ratne zločine okrivljeni su ratni zločin protiv civilnog stanovništa izvršili 14. jula 1995, a svi optuženi koji se brane sa slobode, prisustvuju suđenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavlja se suđenje za zločin u Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2017, 07:14

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad muslimanskim civilima u Srebrenici nastavlja se danas pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu...U ovom procesu optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.