Sud u Mađarskoj odbio zahtev za ekstradiciju Gruevskog

Izvor: RTS, 27.Jun.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Mađarskoj odbio zahtev za ekstradiciju Gruevskog

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski neće biti izručen Severnoj Makedoniji, odlučio je sud u Mađarskoj, prenosi portal A1on.
Nikola Gruevski će, kako se navodi, biti pušten na slobodu.

Sudija je obrazložio odluku time što mađarski sud Gruevskom ne može da sudi zbog nečega što se dogodilo u Severnoj Makedoniji, a sud u Severnoj Makedoniji ne može da se žali na tu odluku, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << A1on.
"Uslovi za izručenje nisu ispunjeni", rekao je sudija na ročištu.
Portal A1on navodi da je sud prethodno izdao nalog za privođenje Gruevskog, koji je u pratnji dva lica sproveden do sudnice.
Ročište je bilo zatvoreno za medije, ali je odluka suda javno saopštena.
Makedonsko ministarstvo pravde zatražilo je ekstradiciju Gruevskog, kako bi odležao devetogodišnju kaznu zatvora zbog predmeta "Tenk" i organizovanja nereda u Sobranju 2017. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gruevski neće biti izručen Severnoj Makedoniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2019

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski neće biti izručen Severnoj Makedoniji, odlučio je mađarski sud...Kako piše a1on, sud je odbio zahtev za ekstradiciju nakon jutrošnjeg privođenja, a u toku je ročište na kome se obrazlaže odluka koju je sud doneo o oslobađanju..."Uslovi o ekstradiciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.