Sud danas o ograničenju kretanja Oriću?

Izvor: RTS, 29.Jun.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud danas o ograničenju kretanja Oriću?

Ročište u Sudu Bosne i Hercegovine povodom predloga postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH da se Naseru Oriću izreknu mere zabrane kretanja, najverovatnije će biti održano danas, javlja “Fena”.
To je za agenciju Fena potvrdila advokat Lejla Čović iz Orićevog advokatskog tima, prenosi Tanjug.

Čovićeva ističe da će se odbrana protiviti zahtevu Tužilaštva i da smtra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da nema razloga za određivanje mera zabrane.
Podseća da je tužilac zatražio određivanje mera kojima bi Oriću bilo ograničeno kretanje na području Kantona Sarajevo i Zeničko- dobojskog kantona.
U skladu sa ustaljenom sudskom praksom, konačnu odluku o predloženim merama će, nakon njihovog razmatranja na ročištu i iznošenja stavova strana u postupku, doneti sudija za prethodni postupak Suda BiH.
Bivši komandant Armije Republike BiH za područje Srebrenice Naser Orić, u petak uveče je uz predlog za određivanje mera zabrane pušten na slobodu, budući da nije utvrđen zakonski osnov za njegovo zadržavanje.
Orić je uhapšen 10. juna prilikom ulaska u Švajcarsku po poternici iz Srbije. Potom mu je određen ekstradicijski pritvor u trajanju od 14 dana.
Srbija je 22. juna zatražila izručenje Orića zbog zločina počinjenih u selu Zalazje kod Srebrenice.
Njegovo izručenje je putem nadležnih organa zatražila i Bosna i Hercegovina, nakon čega su vlasti Švajcarske Konfederacije odlučile da izruče Orića BiH.
Orić je u petak prebačen u Sarajevo švajcarskim vojnim avionom, a potom zadržan u Tužilaštvu BiH.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.