Štrbac: Igra sa isplatom štete porodicama srpskih žrtava

Izvor: RTS, 08.Mar.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrbac: "Igra" sa isplatom štete porodicama srpskih žrtava

Predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac navodi da Hrvatska nastavlja igru u vezi sa isplatom nematerijalne štete porodicama srpskih žrtava, tako što svesno odugovlači sa isplatama i menja njihov osnov, kako bi oslobodila odgovornosti pripadnike hrvatske vojske i policije koji su počinili zločine.
Komentarišući informaciju da je Opštinski sud u Šibeniku presudio da Dušanki Mandić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bude isplaćeno 17.791 evra zbog ubistva oca Mirka Pokrajca (84) u selu Varivoda, Savo Štrbac je rekao da pretpostavlja da je kao osnov isplate navedeno da je "hrvatska država odgovorna za teroristička dela i akte", što, dodaje, znači da ih je mogao počiniti bilo ko i iz bilo koje druge države, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, to isto je sugerisano i u jednom drugom postupku, u kome je za dvostruko ubistvo isplaćena odšteta od oko 70.000 evra.
Kako je ocenio, Hrvatska na taj način, kao i menjanjem osnove isplate, štiti svakog svog građanina, jer, kako primećuje, ne može da negira činjenicu da su Srbi u Varivodama ubijeni 28. septembra 1995. godine, gotovo dva meseca nakon "Oluje", dodajući da je snimak ubijenih srpskih civila obišao svet.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.