Štrajk glađu kod gradonačelnika

Izvor: Politika, 04.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk glađu kod gradonačelnika

Nikšić – Juče oko devet časova, ispred prostorija gradonačelnika Nikšića Nebojše Radojičića okupio se veliki broj radnika nekadašnjeg preduzeća "Grazing" i otpočeo štrajk glađu, zbog, kako rekoše radnici te firme, neisplaćenih dugovanja na koja čekaju već više od šest godina.– Ovde ostajemo sve dok nam ne ispune naše zahteve. Tražimo da se bivšim radnicima koji su u međuvremenu od 2001. do 2007. godine ostvarili pravo na penziju isplate otpremnine po tom osnovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << naknade za svaku godinu radnog staža i da se svim radnicima poveže radni staž od okončanja stečaja 6. juna 2005. godine – kaže Ranko Brajović, dodajući da je oko 90 ljudi oštećeno po ovom osnovu:

– Radnici se pitaju kako je 17 njihovih kolega dobilo otpremninu od po 2000 evra, a njima se to ne omogućava. Kako to da Vlada Crne Gore ili neko drugi može da isplati novac za naše kolege, dok ga za nas nema. Štrajkovali smo pred zgradom Vlade u Podgorici, gde nam je Željko Vuković, pomoćnik ministra rada i socijalnog staranja, rekao da Vlada za radnike "Grazinga" nema novca, govoreći da se obrate republičkom sindikatu. Štrajkom glađu nikšićki građevinari će pokušati da upozore nadležne da njihovi problemi moraju da se reše.

Nebojša Radojičić, gradonačelnik Nikšića, primio je predstavnike štrajkačkog odbora radnika i predložio im, kako radnici kažu, da štrajkuju dva sata dnevno, a zatim da napuste prostorije SO.

"Nismo prihvatili taj predlog predsednika opštine, već smo čvrsto rešili da istrajemo u zahtevima", poručuju ogorčeni radnici "Grazinga".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.