Izvor: B92, 26.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk carinika u Sloveniji

Ljubljana -- Carinici u Sloveniji u ponoć stupili u štrajk.

Na svim granicama Slovenije i u carinskim ispostavama u zemlji carinici su stupili u štrajk tokom kog će obavljati samo određen broj carinskih pregleda i odugovlačiti rad, kako to predviđa zakon.

Sekretar sindikata carinika saopštio je da će štrajk trajati do ispunjenja zahteva za donošenje kadrovskog plana Vlade koji bi uzeo u obzir mali broj carinika, reorganizaciju carinske službe, promenu dodatka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za zabrane i ograničenja koja važe za carinike i napredovanje javnih službenika u javnom sektoru.

Carinici su saopštili da će štrajkovati sve dok se ne pokaže makar mogućnost za rešenje njihovih problema, odnosno dok ministar za javnu upravu ne bude spreman da s njima pregovara.

Zbog štrajka, na velikim graničnim prelazima već se prave gužve, koje će rasti iz sata u sat, posebno kada je reč o robnom prometu, odnosno kamionima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.