Stoilković državnom vrhu Severne Makedonije: Gde vam je domaće vaspitanje?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 19:14

Stoilković državnom vrhu Severne Makedonije: Gde vam je domaće vaspitanje?

Predsednik Demokratske partije Srba i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković, oštro je kritikovao državni vrh Severne Makedonije zato što nije uputio saučešće svojim kolegama u Srbiji povodom upokojenja patrijarha srpskog Irineja.

Stoilković se u autorskom tekstu "Gde vam je domaće vaspitanje"? objavljenom na portalu srbi.mk , obratio makedonskom predsedniku Stevu Pendarovskom i premijeru Zoranu Zaevu, ocenjujući da nema vode koja bi mogla oprati njihovo sramno ponašanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pendarovski u tekstu ukazuje da izražavanje saučešća spada u pravila lepog ponašanja, koje proizilazi iz domaćeg vaspitanja i društvene norme koju valja poštovati, pogotovo kada je reč o nosiocima važnih i odgovornih funkcija u državi.

"Posle ovakvog ponašanja treba reći da nema vode koja bi mogla oprati Vaše sramno ponašanje, a lažni spinovi da je neko drugi kriv, a ne da ste Vas dvojica lično, Pendarovski Zaev, krivi za "nivo" odnosa meću dvema državama i narodima", ističe Stoilković.

On je ukazao da se ni Putinu, ni Pompeu, ni Makronu, ni daleko važnijim političkim liderima nije dogodilo da ne izraze saučešće svojim kolegama iz Srbije i srpskom narodu povodom upokojenja patrijarha Irineja, a da se zvaničnicima Severne Makedonije kao najbližim susedima i pravoslavcima to dogodilo.

Stoilković je podsetio da se prethodno rukovodstvo u Skoplju ne samo nije dvoumilo da izrazi saučešće, nego je i tadašnji predsednik Đorđe Ivanov lično prisustvovao sahrani prethodnog patrijarha srpskog Pavla.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.