Sto hiljada na Tompsonovom koncertu

Izvor: B92, 31.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sto hiljada na Tompsonovom koncertu

Beograd -- Sinoćnji koncert Marka Perkovića Tompsona u Zagrebu, posvećen braniteljima Zagreba, posetilo je više od sto hiljada ljudi, pišu mediji u Hrvatskoj.

Iako se Hrvatski helsinški odbor, jevrejska udruženja, pa i predsednik Stejpan Mesić usprotivio koncertu zbog uvek prisutnih ustaških i fašističkih obeležja, u centru Zagreba Tompson je pozdravljen uzvicima okupljenih "Ubij, ubij Srbina". Koncertu su prisustvovali pripadnici političkog i glumačkog života Hrvatske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Policija je pre koncerta saopštila da će svako ko bude nosio ustaška i fašistička obeležja biti priveden, ali šalovi i kape s ustaškom ikonografijom "krasili" su vratove i glave uglavnom razdraganih tinejdžera, a jedan Tompsonov obožavalac se pojavio i sa nacističkom zastavom u rukama.

Najglasnije su bile grupe mladih obožavalaca na čijem repertoaru su bile standardne pesme: "Evo zore evo dana, evo Jure i Bobana", "Tko ne skače pravoslavac je" i uzvici "Ubij, ubij, ubij Srbina!"

Bez obzira na to što se sa svojom publikom pozdravlja podizanjem desne pesnice, Tompson je izjavio da su njegovi obožavaoci najveći antifašisti.

Posle koncerta Perković nije znao da objasni zašto su njegovi nastupi zabranjeni u Austiji i Švajcarskoj.

Predsednik HVIDRE, Hrvatskog udruženja veterana invalida domovinskog rata, zatražio je da mediji budu objektivni, i da napišu kako nije bilo zabranjenih obeležja niti pesama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.