Stevandić traži sankcije za odgovorne u aferi Ušće

Izvor: BKTV News, 04.Jan.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevandić traži sankcije za odgovorne u aferi Ušće

Potpredsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić zatražio je sankcije za odgovorne u aferi prisluškivanja srpskih funkcionera u BiH i dodao da je prethodno potrebno utvrditi da li je reč o zloupotrebi.

Stevandić je, preneli su mediji u RS, rekao da je učesnike afere Ušće neophodno sankcionisati s ciljem da se spreči eskalacija negativnih odnosa sa Srbijom ili nekim drugim državama, sa nesagledivim unutrašnjim posledicama.

On je rekao da je dokument o prisluškivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u njegov kabinet stigao 16. decembra, a da ga je on otvorio i pročitao tri dana kasnije i odmah ga prosledio najvišim zvaničnicima RS.

Upozoren je, kaže, da se u BiH već duže vreme kreiraju neprijateljski stav i postupanje prema Srbiji i Republici Srpskoj u tretmanu izabranih predstavnika vlasti, ali i saradnji u privrednom, kulturnom i političkom smislu i da je pod operativnom obradom svaki funkcioner, privrednik ili političar iz Srbije i Republike Srpske.

Stevandić je rekao da je sadržaj dokumenta, koji je primio pod oznakom tajno, vrlo zabrinjavajući, ali da reagovanja koja su usledila, posebno od predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama, nisu bila adekvatna.

Regaovao je, kaže, jedino Odbor za bezbednost Narodne skupštine RS, koji je tim povodom održao sednicu.

Stevandić smatra da se dokument mora analizirati i na sednicama Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske, ali i da neko iz OBE treba da snosi odgovornost: "Treba na dnevnom redu da budu smene u OBI. Te službe treba da se bave zaštitom građana i privatnosti, a ne izazivanjem sukoba i pravljenjem neprijatelja. Pogotovo ne političkom zloupotrebom, što je ovde apsolutno jasno", naveo je Stevandić, prenela je RTRS.

Tri prijave protiv hrvatske predsednice Komisiji za sukob interesa

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.