Stanišiću uhapšenom u Srbiji u Crnoj Gori određen pritvor 72 sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 12:05

Stanišiću uhapšenom u Srbiji u Crnoj Gori određen pritvor 72 sata

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici odredilo je pritvor do 72 sata Radoslavu Gilu Stanišiću, osumnjičenom da je nalogodavac serije paljenja vozila podgoričkog dnevnika Vijesti.

Stanišić je juče uhapšen u Srbiji, odakle je proteran sa zabranom ulaska od dve godine.

Srpska policija je Stanišića, koji je u Srbiju prešao ilegalno, tokom noći izručila crnogorskim kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo.

To je Vijestima rekla portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

Stanišiću je nakon saslušanja određen pritvor do 72 sata zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti putem podstrekavanja, rekla je Mandićeva.

Inače, ovaj podgorički dnevniik je ranije objavio da je Stanišić iz spuškog zatvora pre devet godina organizovao tada maloletne D.M. i S.P. da zapale više redakcijskih automobila.

Stanišić je nedavno osumnjičen da je nalogodavac serije paljenja vozila Vijesti, koja je počela 14. jula 2011, iako je, kako je potvrđeno iz Uprave za krivične sankcije, tokom cele te godine bio najpre u pritvoru, a potom i u Kazneno popravnom domu.

Stanišić ima brata i oni su, dodaje se, bliski kavačkom kriminalnom klanu sa kojim su se navodno povezali tokom boravka u Spužu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Crnogorac proteran iz Srbije u pritvoru: Sumnja da je nalogodavac serije paljenja vozila

Izvor: B92, 22.Maj.2020

ODT u Podgorici odredilo je pritvor do 72 sata Radoslavu Gilu Stanišiću, osumnjičenom da je nalogodavac serije paljenja vozila podgoričkog dnevnika Vijesti...Stanišić je juče uhapšen u Srbiji, odakle je proteran sa zabranom ulaska od dve godine...Srpska policija je Stanišića, koji je u Srbiju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.