Izvor: RTS, 12.Okt.2020, 19:29

Stabilno zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija, pod stalnim nadzorom lekara

Mitropolit Amfilohije, koji je u bolnici nakon zaražavanja koronavirusom, stabilnog je zdravstvenog stanja, uključujući sve vitalne parametre, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.
Mitropolija navodi da je stanje Amfilohija nepromenjeno kada je reč o telesnoj temperaturi, saturaciji, krvnom pritisku i radu srca.
"Današnji kontrolni snimak pluća kao i parametri zapaljenja pokazuju izvjestan stepen progresija kovidom uzrokovane upale pluća, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je za očekivati u ovoj fazi. Mitropolit se osjeća dobro i pod stalnim je ljekarskih nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije.
Dodaju da lekari, kao i do sada, konstatuju da je iskustvo sa koronavirusom pokazalo da je nezahvalno davati prognozu kako će se sve odvijati sa pacijentima, pa tako i u slučaju mitropolita Amfilohija.
Mitropolija zato apeluje da se ne daju paušalne i proizvoljne ocene kako se javnost ne bi dodatno zbunjivala.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.