Šta se desilo Danijeli Adamcovoj, Slovakinji pronađenoj na Krku bez pamćenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 16:29

Šta se desilo Danijeli Adamcovoj, Slovakinji pronađenoj na Krku bez pamćenja

Danijela Adamcova, žena bez pamćenja pronađena na hrvatskom ostrvu Krku je iz slovaškoj grada Trenčina, nadimak joj je Danka i dizajnerka je nakita koji su nosile svetske zvezde poput Brižit Bardo, Barbare Strejsend i ekipe serije Prijatelj i Merlouz place.

Hrvatski mediji pišu da se navodno više puta selila po svetu i mnogo je putovala, a onda se zbog porodice vratila u svoj rodni grad, gde se takođe bavila izradom nakita.

U Sjedinjene Države je otišla kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je imala 19 godina. Bila je udata za filmskog producenta, a nakon razvoda, krajem 2000-tih vratila se u Slovačku, da bi se nakon nekoliko godina ponovno vratila u SAD.

Na slovačkom portalu My Trencin objavljen je intervju s Adamcovom 2008. godine, gde piše da je rođena u Trenčinu, gde je živela do svoje 19. godine, kada je otišla u Ameriku.

Rekla je da je htela veću slobodu i da nikom iz porodice nije otkrila svoje planove do poslednjeg trena.

"Htela sam da odem u Australiju ili Novi Zeland, zvala sam sestru i prijatelje da idu sa mnom, ali niko nije želeo. Na kraju sam otišla sama i završila u Americi, u Los Angelesu", ispričala je tada Adamcova.

Ispričala je i da je u Americi radila više poslova, a onda je, kaže, odlučila da upiše studije za dizajn i slikarstvo, gde se specijalizovala za ručnu izradu nakita.

U filmski svet, gde je plasirala izrađeni nakit, uveo je prijatelj, jedan muzički producent.

Godine 2000. se vratila u Slovačku, gde nije mogla da se navikne na život, pa se ponovo obrela u Americi.

Danijela je pre 10 dana pronađena na ostrvu Krku povređena, iznemogla, dehidrirana i dezorijentisana, bez mogućnosti da se seti ni ko je ni odakle je.

U njenom rancu, koji je pronađen nekoliko dana kasnije bio je novčanik, ali prazan - bez para i dokumenata koji bi mogli da posvedoče ko je ona.

Uz pomoć međunarodne policijske saradnje, svetskih i regionalnih medija Danijela je identifikovana, a hrvatska policija dalje radi na rasvetljavanju okolnosti pod kojima je dospela na teško pristupačno područje ostrva Krk i kako je izgubila pamćenje.

Prema dosad utvrđenom, slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rešena misterija: Žena pronađena na Krku bez pamćenja dizajnirala nakit za svetske zvezde

Izvor: Radio 021, 22.Sep.2021

Danijela Adamcova, žena bez pamćenja pronađena na Krku je iz slovačkog grada Trenčina, nadimak joj je Danka i dizajnerka je nakita koji su nosile svetske zvezde poput Brižit Bardo i Barbare Strejsend.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.