Srpski državljanin uhapšen zbog krijumčarenja cigareta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski državljanin uhapšen zbog krijumčarenja cigareta

Zbog sumnje da je u Hrvatsku kamionom pokušao da prokrijumčari više od 55.000 kutija raznih cigareta bez markica, policija je uhapsila 45-godišnjeg državljanina Srbije, izvestila je danas Osiječko-baranjska Policijska uprava.

Osumnjičeni je u ponedeljak, 17. februara, oko 11.30 časova vozeći kamion sa prikolicom srpskih registarskih tablica, došao na međunarodni putnički granični prijelaz Erdut, prenela je Hina.

Posle granične kontrole, policajci granične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanice iz Dalja pregledali su sa carinicima teretni deo kamiona i na prikolici uočili prepravke.

Otkrili su veću količinu cigareta u kartonskim kutijama, a pretragom je utvrđeno je da je vozač u Hrvatsku pokušao da prokrijumčari više od 55.000 kutija raznih vrsta cigareta bez markica.

Vozač je uhapšen i predat pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno delo izbegavanja carinskog nadzora, a šteta se procenjuje na dva miliona kuna (oko 270.00 evra), ističu u policiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državljanin Srbije uhapšen u Hrvatskoj zbog šverca 55.000 pakli cigareta

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2020

Hrvatska policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da je pokušao da prošvercuje u Hrvatsku više od 55.000 pakli raznih cigareta bez akciznih markica, saopštila je danas osječko-baranjska policija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.