Srpski državljanin krijumčario 30 Sirijaca

Izvor: RTS, 25.Avg.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski državljanin krijumčario 30 Sirijaca

Mađarska policija uhapsila je 26-godišnjeg državljanina Srbije zbog krijumčarenja 30 Sirijaca.
U blizini Segedina na auto-putu prema Budimpešti, policijska patrola juče ujutro zaustavila je dva vozila sa srpskim tablicama. U prvom, minibusu, pronađeno je 30 Sirijaca koji nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj.

Njih je 26-godišnji državljanin Srbije pokušao da prokrijumčari >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do Austrije. On je prilikom policijske kontrole pokušao da pobegne, ali su ga policajci ubrzo uhvatili.
U drugom vozilu je zatečen još jedan državljanin Srbije, koji je, kako je saopštila mađarska policija, pokušao da spreči policajce da zaustave minibus.
Policijske patrole županije Čongrad juče su privele još sedam osoba koje su za novac pokušale da prevezu ilegalne migrante do Budimpešte.
Svi su uhapšeni i prete im višegodišnje zatvorske kazne.
Iz Srbije u Mađarsku prešlo 2.000 izbeglica
Više od 2.000 migranata prešlo je u ponedeljak iz Srbije u Mađarsku, saopštila je mađarska policija.
Ukupno 2.093 izbeglica prešlo je u Mađarsku, što je rekordan broj migranata koji je u jednom danu prešao srpsko-mađarsku granicu, navodi se u saopštenju.
Masovni dolazak izbeglica zabeležen je nekoliko dana pre završetka postavljanja ograde koja bi trebalo da spreči migrante da uđu u Mađarsku.
Mađarski vojnici su počeli 3. avgusta izgradnju ograde na granici sa Srbijom. Ograda bi trebalo da bude postavljena do 31. avgusta.
Više od 100.000 migranata stiglo je ove godine u Mađarsku preko Balkana, većinom iz ratnih zona poput Sirije, Iraka i Avganistana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.