Sretko Kalinić osumnjičen za ubistvo u Budvi

Izvor: RTS, 12.Jan.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sretko Kalinić osumnjičen za ubistvo u Budvi

Crnogorska policija podigla je krivičnu prijavu protiv člana "Zemunskog klana" Sretka Kalinića koga je osumnjičila za ubistvo mladića pre osam godina u Budvi, saopštila je Uprava policije.
Kalinić je osumnjičen da je avgusta 2008. godine u bašti kafea "Palma" u Budvi ubio Gorana Pejovića (29) iz Nikšića i ranio Vojkana Inića i Vladimira Gojovića koji su sa njim sedeli u lokalu.
Pejović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je greškom ubijen, jer je, prema policijskim navodima na koje se pozivaju podgorički mediji, meta napada bio kontroverzni budvanski biznismen Ivan Delić, čije se ime vezuje za nekoliko atentata i koji je nekoliko puta i sam bio meta napada.
Delić je dovođen u vezu sa ubistvom bivšeg saveznog ministra unutrašnjih poslova SRJ Pavla Bulatovića u Beogradu.
Kao svedok je saslušavan i povodom ubistva Aleksandra Bulatovića 2003. u Amsterdamu.
Roditelji brata i sestre, Marije i Darija Šurine, iz Budve su ga optuživali za ubistvo njihove dece.
Osumnjičeni Kalinić je maskiran prišao mladićima u bašti budvanskog lokala i ispalio u pravcu Pejovića više metaka iz pištolja, dok je Delić sedeo za susednim stolom, prenose mediji.
Pripadnik "Zemunskog klana" je posle ubistva pobegao, a tužilaštvo je putem međunarodne pravne pomoći pribavilo dokaze i osumnjičilo Kalinića za ubistvo i ranjavanje 2008. u Budvi, saopštila je policija.
Kalinić je jedan od učesnika atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sretko Kalinić osumnjičen za ubistvo u Budvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2016

Crnogorska policija podnela je krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg člana "zemunskog klana" Sretka Kalinića zbog sumnje da je pre skoro osam godina u Budvi ubio Nikšićanina Gorana Pejovića (29), preneli su večeras crnogorski mediji...Goran Pejović je kako se navodi ubijen, a njegov drug Vojkan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.