Srećni dani za Vujeviće

Izvor: Politika, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećni dani za Vujeviće

Zvornik – Miletu Vujeviću (36) iz Gornjeg Lokanja, kod Zvornika, koji je bio osuđen na zatvorsku kaznu od 16 dana zbog seče tri bukve, tri donatora finansirala su kupovinu materijala za dovođenje vode do kuće i opremanje kupatila. Sladomir Đurić, jedan od vlasnika banjalučkog "Autoprevoza", Milorad Railić, vlasnik "Rale tursa", i Radenko Pavlović, vlasnik "Pavlović tursa", poklonili su osmočlanoj porodici i televizor, šporet, frižider i veš-mašinu, kao i slatkiše za šestoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dece – Vladimira (8), Dragomira (6), Petka (5), Slavoljuba (3), te bliznakinje Bosilju i Borku koje imaju pet meseci.

Vrednost njihove donacije je oko 5.000 KM, a radove na dovođenju vode do kuće u dužini od oko 1.150 metara besplatno su uradili meštani Lokanja.

Podsetimo, Mile Vujević, o čemu je "Politika" već pisala, zbog toga što mu je kao neosnovan odbijen zahtev da izdržavanje kazne pomeri za proleće iduće godine, pokušao je da ostavi šestoro maloletne dece i suprugu Ljiljanu (25) u hodniku Osnovnog suda u Zvorniku i ode u zatvor, ali je obezbeđenje suda i njega i porodicu izbacilo napolje. Vujević nije poricao krivicu, niti bežao od izdržavanja kazne, ali je od predsednika Osnovnog suda tražio da mu odloži kaznu, jer u zimskim uslovima ne može da ostavi decu od kojih dvoje ide u školu udaljenu tri kilometara.

Nakon objavljivanja priče o Vujeviću, Savez sindikata Republike Srpske uplatio je 800 KM kazne, pa Mile nije otišao u zatvor.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.