Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin osuđen šest godina zbog zločina u Srebrenici

SARAJEVO - Sud za ratne zločine u BiH osudio je bivšeg pripadnika specijalne policije Republike Srpske Vasa Todorovića na šest godina zatvora zbog zločina protiv čovečnosti počinjenog nad civilima u Srebrenici.

Todorović (40) je proglašen krivim da je pomagao i podržavao egzekuciju Bošnjaka i prebacivanje 25.000 žena, dece i starih iz Srebrenice, zaštićene zone Ujedinjenih nacija. Optuženi je takođe učestvovao u zarobljavanju i ubistvu više od hiljadu ljudi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hangaru Kravica, u julu 1995. godine.

Todorović je najpre optužen za genocid, ali je prva optužnica preinačena, posle dogovora koji je optuženi postigao sa Tužilaštvom BiH.

Obrazlažući presudu, predsedavajući sudskog veća Senadin Bektašević je rekao da je na visinu kazne uticala činjenica da je optuženi izrazio žaljenje zbog svojih dela, kao i njegova spremnost da svedoči u drugim, povezanim slučajevima, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.