Srbija izručila hrvatskog ratnog zločinca Zagrebu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija izručila hrvatskog ratnog zločinca Zagrebu

Hrvatski ratni veteran Veljko Marić, koji je u Srbiji služio zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina nad srpskim civilom, izručen je u utorak popodne.

Veljko Marić je izručen oko 16.00 časova Hrvatskoj na graničnom prelazu Bajakovo - preneo je RTS.

On bi nakon izručenja trebalo da u Hrvatskoj nastavi da služi kaznu od 12 godina, na koju je osuđen u Srbiji zbog ubistva nenaoružanog 66-godišnjeg Srbina Petra Slijepčevića za vreme rata u Hrvatskoj, kod Grubišna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Polja.

Marić se nalazio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, odakle ga je, nakon odluke Apelacionog suda u Beogradu da bude izručen, do granice sprovela srpska policija.

Marić, koji je bio vozač kamiona, uhapšen je u aprilu 2010. godine na srpsko-bugarskoj granici.

Viši sud u Beogradu osudio ga je jer je u oktobru 1991. godine, kao pripadnik hrvatskih oružanih snaga u selu Rastovac, blizu Grubišna Polja, u akciji čišćenja "Otkos 10", u porodičnoj kući ubio nenaoružanog 66-godišnjeg srpskog civila civila Petra Slijepčevića.

Marić, koji već pet godina služi kaznu u Srbiji, nedavno je rekao za "Večernji list" da želi da mu se omogući odsluženje kazne u Hrvatskoj, i dodao da on nije kriv za ovaj zločin.

Srpski vicepremijer Ivica Dačić rekao je tokom nedavne posjete Zgrebu da očekuju da će vlade dve države rešiti i slučaj Marića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.