Srbija i Crna Gora usklađuju sporazum o dvojnom državljanstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Crna Gora usklađuju sporazum o dvojnom državljanstvu

PODGORICA - Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Lutovac najavio je da će resorna ministarstva dve države raditi na usklađivanju polaznih osnova radnih verzija sporazuma o dvojnom državljanstvu koje su, kako je kazao, suštinski različite.

Lutovac je kazao da je Crna Gora krenula od restriktivnog, a Srbija od liberalnog principa u regulisanju državljanstva.

"Polazeći, pre svega, od interesa građana, treba otkloniti sve što je potencijalni problem i omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ono što je benefit", kazao je Lutovac.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović rekao je ranije da će dvojno državljanstvo biti izuzetak i da će moći da ga zadrže samo oni koji su ga imali do proglašenja crnogorske nezavisnosti.

Crnogorski Ustav daje mogućnost da do 22. oktobra građani izaberu crnogorsko ili drugo državljanstvo. Prema Zakonu, crnogorsko državljanstvo stiče se poreklom, rođenjem na teritoriji Crne Gore, prijemom, po međunarodnim ugovorima i sporazumima i pod uslovom uzajamnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LUTOVAC O DVOJNOM DRŽAVLJANSTVU

Izvor: Kurir, 03.Sep.2008

PODGORICA, 03. septembar 2008. (FoNet) - Radna verzija sporazuma o dvojnom državljanstvu između Srbije i Crne Gore je pripremljena, a resorna ministarstva radiće na usklađivanju polaznih osnova koje su suštinski različite, kazao je ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac. On je rekao da je Crna...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.