Srbi u Zagrebu planirali sačekušu blindiranog vozila sa novcem

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jun.2015, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Zagrebu planirali sačekušu blindiranog vozila sa novcem

Hrvatska policija je objavila imena Srba uhapšenih u Zagrebu 2. juna. To su Saša Antonić, Aleksandar Tasić i Dejan Kostić. Policija je u zagrebačkom naselju Siget, gde je akcija hapšenja i sprovedena, pronašla dva "audija A6", ukradena prethodnih dana. Kako pišu hrvatski mediji, automobili je trebalo da posluže za oružani napad na blindirano vozilo za prevoz novca.

Ukradena vozila su bila sakrivena u dve unajmljene garaže u naselju Siget, preko puta kojih su uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iznajmili dva luksuzna stana. Saša Antonić, Aleksandar Tasić i Dejan Kostić iz Srbije, Pavle S., Vlado T. i Miroslav V. iz BiH i Crne Gore planirali su da se, obučeni u lažnu uniformu specijalne policije, domognu višemilionskog plena i to u neposrednoj blizini zgrade hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

S realizacijom plana, krenuo je najstariji uhapšeni državljanin Srbije koji je, kako piše "Jutarnji list", krajem aprila došao u Zagreb. Kontaktirao je agenciju koja se bavi iznajmljivanjem stanova po gradu.

Na dan hapšenja, 2. juna, vođa grupe trebalo je da ostalim članovima pošalje poruku sa tačnim vremenom polaska u akciju i oblačenjem u lažne uniforme specijalaca. Pošto ukradu novac u oružanoj sačekuši na vozilo s novcem nasred ulice, trebalo je da "audijima" odjure prema nekom napuštenom mestu i tamo ih zapale.

Kako piše hrvatska štampa, uhapšeni su razradili sve pravce za bekstvo u slučaju da se nešto izjalovi. Međutim, uhapšeni su pre nego što je akcija i počela.

- Momci su u tom stanu bili neprimetni i nenametljivi, ništa posebno, ništa sumnjivo. Tokom pretresa niko nije stekao utisak da je u stanu neko žive. Vlasnik stana inače radi ili je radio pri hrvatskom tužilaštvu, a supruga mu je policajka. Nekada je tu bilo svakakvih podstanara, ali stan su luksuzno uredili i angažovali agenciju da ga iznajmi umesto njih - ispričao je jedan od stanara zgrade.

Ukradeni automobili su posle hašenja kriminalne grupe vraćeni vlasnicima. Osim u kolima, policija je u stanovima i garažama zaplenila više komada automatskih pušaka i pištolja, fantomke, kožne rukavice, kombinezone koji liče na takozvane hrvatske “bljeskalice”, ručne radioveze, “pajser”... Navodno, sav "alat" je dopremeljen iz Srbije pošto im je 46-godišnji vođa u Zagrebu obezbedio uslove.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.