Sporazum o dvojnom državljanstvu

Izvor: S media, 05.Jul.2009, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o dvojnom državljanstvu

"Crna Gora i Srbija potpisaće sporazum o dvojnom državljanstvu ukoliko bude poštovan interes gradjana obe zemlje", ocenio lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Mandić je komentarišu pauzu u pregovorima dve države o dvojnom državljanstvu, rekao da je crnogorska vlast u njih stupila "bez neke opipljive koncepcije".

Jedina jasna namera je da se pokuša da kroz taj sporazum gradjanima srpske nacionalnosti iz Crne Gore, koji imaju odredjena prava u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ona budu uskraćena, primetio je Mandić.

"Zato je za crnogorsku vlast i važno bilo pokazati neslaganje sa drugom stranom, a u obzir se nije uzimao konkretni interes gradjana, kao ni brojni pozitivni primeri iz razvijenih demokratskih država, koje na dvojno državljanstvo gledaju kao na pitanje ljudskih prava i sloboda, što se uostalom navodi i u preporukama Parlamentarne skupštine Saveta Evrope", rekao je Mandić.

Mandić je dodao da je kompromis uvek moguć, ukoliko postoji dobra volja i ukoliko se pokaze uvažavanje za stavove svih strana u pregovorima.

Prema Mandiću, predstavnici Srbije su u pregovorima pokazali veliku fleksibilnost, polazeći od domaćeg zakona koji je liberalan i nudi mnoge pogodnosti.

S druge strane, dodao je Mandić, crnogorski zakon je više nego rigidan.

No, kada su u pitanju potrebe organizovanog kriminala kao u slucaju bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatre i još nekih prijatelja, vrh crnogorskog režima "zna da bude vrlo liberalan”, zaključio je Mandić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.