Split ne gradi 300 srpskih stanova?

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2010, 03:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split ne gradi 300 "srpskih" stanova?

Odnosi Grada s Većem srpske nacionalne manjine, kao i sa ostalim manjinama su odlični. Split će sigurno napraviti sve prema svojim obavezama i mogućnostima, ali o konkretnom pitanju stambenog zbrinjavanja zaista još nismo stigli da raspravljamo sa srpskim većem, kaže dogradonačelnik Splita Jure Šundov, komentarišući za "Slobodnu Dalmaciju“ splitsko sprovođenje Vladinog programa stambenog zbrinjavanja povratnika - bivših nosilaca stanarskog prava na stanovima izvan područja posebne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << državne pomoći.

Ovaj Vladin zaključak, donešen 2006, odnedavno je aktualizovan, jer iduće godine ističe rok prema kojem bi trebalo da bude zbrinuto ukupno 4.400 osoba, od čega na Splitsko-dalmatinsku županiju otpada 325 zahteva.

Pojednostavljeno, u Splitu bi do kraja 2011. trebalo da bude izgrađeno 300 stanova za srpske povratnike, ali u ovom trenutku konkretnih planova oko lokacija i bliže utvrđenih rokova - nema.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.