Split: Najhladniji majski dan u istoriji

Izvor: Mondo, 07.Maj.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split: Najhladniji majski dan u istoriji

U Splitu je jutros izmeren najhladniji majski dan u istoriji merenja, a na planini Biokovo kod tog dalmatinskog grada izmereno je čak minus 13 stepeni.

Foto: MN Press

U Splitu je najviša dnevna temperatura vazduha danas iznosila svega 12,9 stepeni, što je treća najniža maksimalna majska temperatura vazduha u istoriji službenih meteoroloških merenja, prenosi splitski sajt "Dalmacija danas".

Hladnije je bilo tek 6. maja 1987. s 12,6 stepeni i 1.maja 1989. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - 12,4 stepena.

Zbog sredozemnog ciklona prethodnih danas sneg je pao na Dinari, Kamešnici, Biokovu i Mosoru, gde je sneg sa južne strane padao do 1.200, a sa severne do 1.100 metara.

Kako se navodi, Na Biokovu je snežna granica bila još malo niža, dok je na Svetom Juri danas palo 5 centimetara snega.

Meteoroplozi predviđaju još dva veoma hladna jutra i pojavu mraza u sredu u kotlinama Zagore.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najhladniji majski dan U ISTORIJI SPLITA, na Biokovu minus 13

Izvor: Blic, 07.Maj.2019

U Splitu je jutros izmeren najhladniji majski dan u istoriji merenja, a na planini Biokovo kod tog dalmatinskog grada bilo je čak minus 13 stepeni. U Splitu je najviša dnevna temperatura vazduha danas iznosila svega 12,9 stepeni, što je treća najniža maksimalna majska temperatura vazduha u istoriji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.