Šoping centar krajem godine

Izvor: Politika, 07.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoping centar krajem godine

Podgorica – Gradnja druge i treće faze šoping centra „Mol Montenegro” u centru Podgorice, na mestu nekadašnje „Zelene pjace”, koštaće oko 22 miliona evra i njegova gradnja nije usporena, za razliku od mnogih, usled velike ekonomske krize.

Kao jedan od partnera u projektu,glavni grad će,kako je saopštio gradonačelnik Miomir Mugoša, obezbediti 13 miliona evra za gradnju druge i treće faze šoping centra, čije je otvaranje planirano za oktobar >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ili novembar.

Mugoša je juče na predstavljanju projektarekao da je obaveza glavnog grada rekonstrukcija infrastrukturne mreže u okolini šoping centra, odnosno obezbeđenje bolje saobraćajne komunikacije.Partner u projektu, turski „Gintaš” sa još nekoliko partnera,tvrdi da gradnja druge i treće faze ide dobro i da nisu zabrinuti da bi globalna ekonomske kriza mogla uticati na buduće zakupce u šoping centru.

„Naravno da smo bili malo zabrinuti zbog krize, ali pokazalo se da je Crna Gora dinamična zemlja i da je tržište živo. Ne plašimo se, gradnja ide vrlo dobro”, rekao je predsednik borda direktora „Gintaša”Nedžip Naci Dogru.

Novinarima je rečeno da je „Gintaš” zaključio ugovor sa „Merkator Meksom” koji namerava da u tom projektu otvori hipermarket površine 4,3 hiljade kvadratnih metara.

„Merkator Meks” će investirati pet miliona evra u hipermarket i omogućiti otvaranje 90 novih radnih mesta”.

Kompanija „Gintašmont” prošle godine je otvorilo prvu fazu mola, u okviru koje posluju zelena pijaca i maloprodajni objekti. U drugoj fazi će se graditi robna kuća i trg, a u trećoj savremeni regionalni šoping centar i hotel.Projekat „Mol Montenegro” je prvi projekat javno-privatnog partnerstva, a ukupna vrednost investicije je 40 miliona evra.

N. Đurić

[objavljeno: 08/04/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.