Solana: Crna Gora sve bliža EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana: Crna Gora sve bliža EU

PODGORICA - Crna Gora je sve bliža Evropskoj uniji, ali sama mora da donese odluku o datumu apliciranja za članstvo, ocienio je danas komesar EU za spoljnu politiku i bezbednost, Havijer Solana.

"Jako sam optimističan, izveštaj EU veoma je konstruktivan. Crna Gora je sve bliža ulasku u Uniju i nadam se da će tim putem nastaviti", rekao je Solana televiziji "Vijesti".

"Ono što je bitnije u ovom trenutku je da obe strane(EU , Crna Gora) ispunjavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoje obaveze. Još jednom ću ponoviti da je Crna Gora sve bliža EU", naveo je Solana.

On je dodao da je bitno da se "razlike smanjuju", kao i da procesi i saradnja Crne Gore i Unije "idu u dobrom pravcu".

"To je, u stvari, samo dokument i dobro je ako vam se odobri. Pravi put postoji i vi idete tim putem, odnosno na tom putu smo zajedno", rekao je Solana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.