Izvor: B92, 05.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg u Srbiji

Podgorica -- Posle temperatura i do 40 stepeni, u Srbiji je danas pao sneg.

Naglo zahlađenje praćeno je kišom koja pada u većini krajeva zemlje, a snežni pokrivač na Kopaoniku dostigao je visinu od desetak centimetara. Poboljšanje vremena metereolozi najavljuju za nedelju.

Kako javljaju agencije, sneg je pao i na nekim planinskim vrhovima na Zlataru kod Nove Varoši, Jadovniku kod Prijepolja, Javorju kod Priboja, ali i na nekim planinskim vrhovima na Pešteru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Na Kopaoniku je izmerena temperatura oko nule.

Sneg u Crnoj Gori

Na Žabljaku je danas osvanuo sneg od jednog centimetra, a na vrhovima Durmitora zabeleženo je i nekoliko centimetara snega.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, temperatura na Žabljaku jutros je bila jedan stepen, a desetak dana ranije premašivala je 32 stepena.

Sneg je pao i na Ljubišnji, kraj Pljevalja.

U većem delu Crne Gore od juče, posle dužeg perioda vrućina, pada hladna kiša, a osetno svežije je i u Podgorici, gde je jutros izmereno 13 stepeni, 30 stepeni manje nego pre 10 dana.

Meteorolozi predviđaju rast temperatura u Crnoj Gori krajem sedmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.