Sneg stvorio probleme u Sloveniji VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 12.Okt.2020, 11:13

Sneg stvorio probleme u Sloveniji VIDEO/FOTO

Vlažan sneg, kiša i vetar izazvali su velike probleme tokom noći u višim delovima severne regije Slovenije, u Koruškoj.

Zbog toga je bio obustavljen lokalni saobraćaj, rekao je danas Branko Gradišnik, šef Planinarske službe.

Na pojedinim mestima nevreme je bilo toliko jako da je obaralo drveće, prenosi STA, a neki putevi su i dalje zatvoreni za saobraćaj.

Sneg je takođe oštetio drveće u toj oblasti.

"Šteta je najgora u Gornjoj Mežica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolini, gde je palo najviše snega", rekao je Gradišnik za STA.

Jedno drvo je palo na automobil, ali niko nije povređen. Oboreno je i nekoliko bandera, pojedina mesta su ostala bez struje.

Vatrogasci i ostale službe su morali da intervenišu širom Slovenije zbog jakog snega u nedelju, a nekoliko zgrada je poplavljeno.

Došlo je i do erozije terena, a nekim kućama preti zatrpavanje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Sneg pravi probleme u Sloveniji

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2020

Vlažan sneg, kiša i vetar izazvali su velike probleme tokom noći u višim delovima severne regije Slovenije, u Koroškoj...Zbog toga je bio obustavljen lokalni saobraćaj, rekao je danas šef Planinarske službe Branko Gradišnik...Na pojedinim mestima nevreme je bilo toliko jako da je obaralo drveće,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.