Izvor: RTS, 06.Mar.2021, 14:07

Služeno opelo vladiki Atanasiju, u toku pogrebna povorka

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije biće sahranjen danas na groblju manastira Tvrdoš.
Brojni vernici, sveštenstvo i najviši zvaničnici Republike Srpske i regiona, opraštaju se od vladike koji je u četvrtak preminuo od posledica koronavirusa.

Ispred Sabornog hrama Svetog preobraženja u Trebinju služena je liturgija, kao i opelo.
Sahrani episkopu Atanasiju prisustvuju predsednica Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpske Željka Cvijanović, kao i predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sa ministrima, princ Filip Karađorđević sa porodicom, crkveni velikodostojnici sa svih strana i brojni vernici kako iz Hercegovine, tako i iz regiona, prenosi RTRS.
U Hercegovini je povodom upokojenja vladike Atanasija proglašena dvodnevna žalost

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delegacija Vlade Crne Gore prisustvovala sahrani episkopa Atanasija u Trebinju

Izvor: Vostok.rs, 06.Mar.2021

Pored premijera u delegaciji su bili i ministar finansija Milojko Spajić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, kao i generelani sekretar Vlade Božo Milonjić. .   Sahrani su prisustvovali i predsjednici opštine Budva i Herceg Novi, Marko Carević i Stevan Katić. ...

Nastavak na Vostok.rs...

Prvi susret Željke Cvijanović i Zdravka Krivokapića

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2021

TREBINJE - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović susrela se u subotu u Trebinju sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, saznaju Nezavisne novine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.