Izvor: B92, 27.Nov.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija čeka novi, još jači sneg

Ljubljana -- U Sloveniji je, zbog najavljenih jakih snežnih padavina u nedelju, državna agencija za životnu sredinu izdala upozorenje drugog najvišeg stepena.

Nakon jakih snežnih padavina koje su u petak izazvale teško stanje na slovenačkim putevima, za nedelju je najavljen novi sneg, koji će tokom dana zahvatiti celu Sloveniju.

Očekuje se da će jak sneg padati sve do ponedeljka ujutru, do kada će u dolinama pasti od 20-40 cm novog snega, a u planinskim krajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i do 50 cm, što su količine blizu rekordnim za novembar.

Zbog toga je državna agencija za životnu sredinu izdala drugi najviši stepen upozorenja za nedelju i to za područje zapadne i centralne Slovenije, gde se očekuju najjače snežne padavine.

Sneg će, prema dosadašnjim najavama, prestati da pada u utorak, ali se u sredu očekuju nove snežne padavine, zbog čega se vozači upozoravaju da u najavljenim periodima voze pažljivo ili na put i ne kreću ako nije neophodno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.