Slovenija: Uhapšeni zbog trgovine ljudima, Srpkinje i Mađarice prisiljavali na prostituciju!

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Uhapšeni zbog trgovine ljudima, Srpkinje i Mađarice prisiljavali na prostituciju!

LjUBLjANA - Slovenačka policija je u saradnji sa policijom iz susednih zemalja razbila dve međunarodne mreže trgovine ljudima koje su dovodile devojke iz Srbije i Mađarske u Sloveniju i prisiljavale ih na prostituciju, objavili su slovenački mediji pozivajući se na izvore iz policije Posle višemesečne istrage kriminalistička policija je utvrdila da su 39-ogodišnja žena i 44-ogodišnji muškarac, oboje slovenački državljani, uz pomoć 34-godišnjeg Mađara i 43-ogodišnjeg Hrvata obilazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << siromašne krajeve u Mađarskoj i pronalazili devojke slabog imovinskog stanja kojima su obećavali dobro plaćeni posao u Sloveniji. Devojke su dovodili u stanove u Ljubljani Mariboru i Kopru i prisiljavali na prostituciju, a veći deo zarade zadržavali za sebe. Na taj način su iskoristili ukupno 14 državljanki Mađarske starosti od 21 do 24 godine. Svi su osumnjičeni za trgovinu ljudima, a slovenačka državljanka koja je vodila posao je u pritvoru i protiv nje je podignuta tužba za 15 krivičnih dela, dok je za njenim saradnikom iz Mađarske izdata poternica. Još dvojica njihovih saradnika (jedan Hrvat i jedan Slovenac) su na slobodi a i prtiv njih su podnete krivične prijave. Deo devojaka je prebačen u sigurnu kuću radi socijalne rehavbilitacije i zaštite. U drugom slučaju mreže koja se bavila trgovinom ljudima kriminalisti su prijavili 46-godišnjeg Slovenca, 33-godišnju Rumunku, jednog 45-godišnjeg državljanina Srbije i dve 23-godišnjakinje iz Srbije. Oni se sumnjiče da su u Srbiji pronalazili mlade nezaposlene devojke kojima su obećavali da će u Sloveniji dobiti posao masera onda su ih takođe prisiljavali na prostituciju i pretili im i ucenjivali ih da će njihovim porodicama dojaviti čime se bave ako bi pokušale da se odupru. Protiv 46-ogodišnjeg Slovenca je pdneta i krivična prijava da je protiv pet devojaka primenio fizičku silu od čega su ostali spoljašnji tragovi a posledica nasilja kome su bile izložene su i dugotrajni psihički problemizbog čega je žrtvama pružena lekarska pomoć. Ovom Slovencu su u organizovanju i vođenju poslova pomagali jedan 45-ogodišnji državljanin Srbije koji je pomagao u pronalaženju i prebacivanju žrtava iz Srbije u Sloveniju i jedna 33-ogodišnja državljanka Rumunije. Za krivično delo trgovine ljudima je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Privedeni zbog primoravanja devojaka iz Srbije na prostituciju

Izvor: RTS, 01.Apr.2015

Slovenačka policija je u saradnji sa policijom iz susednih zemalja razbila dve međunarodne mreže trgovine ljudima. Makroi su dovodili devojke iz Srbije i Mađarske u Sloveniju i prisiljavali ih na prostituciju. . Policija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.