Slovenija: Solarne ćelije u krov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Solarne ćelije u krov

BEOGRAD - Slovenačka kompanija "Trimo" razvila je i već instalirala prvi solarni krovni sistem koji nudi ekološki podoban način dolaska do električne energije iz energije sunca.

Ovo je integrisano rešenje sastoji se od SNV-3L panela i tankih solarnih modula od amorfnog silikona.

Panel može da se upotrebljava na komercijalnom, industrijskom, rekreativnom i na mnogim drugim tipovima zgrada. Da bi svojim korisnicima obezbedio podršku, "Trimo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodatno razvio softver za krovne panele - Trimo Expert PV - koji omogućava mesečnu procenu električne energije koju solarni paneli generišu i proizvode.

U saopštenju "Trima" navodi se da je odgovornost prema životnoj sredini najvažniji principi u slovenačkoj kompaniji, zbog čega je ona, kao prva i jedina u Sloveniji, za svoje proizvode dobila oznaku "Planet Positive", koja se daje samo kompanijama najodgovornijim prema životnoj sredini, čija rešenja doprinose redukciji emisije ugljendioksida.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.