Izvor: B92, 24.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Badinter za medijatora

Ljubljana -- Slovenačka vlada je nakon tajne diplomatije uputila predlog Hrvatskoj da o spornim graničnim pitanjima odluči Badinterov sud.

Francuski pravnik Robert Badinter vodi sud za pomirenje i arbitražu u okviru Organizacije za saradnju i bezbednost u Evropi, saopštila je sinoć Pop TV. Slovenačka vlada je potvrdila postojanje takvog dokumenta, ali zbog njegove poverljivosti nije želela da ga komentariše, zbog čega još uvek nije jasno da li se radi o predlogu za obavezujuću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << arbitražu ili o neobavezujućoj medijaciji.

Kako je navela Pop tv, tajno dogovaranje vlada Slovenije i Hrvatske obuhvatilo je i druge nerešene probleme, kao što su pitanje štediša bivše Ljubljanske banke i proglašenje ribolovno-ekološke zone u Jadranu.

Slovenija će istrajati na izuzimanju članica Evropske unije (EU) iz pravila zaštićene ribolovno-ekološke zone, rekao je slovenački ministar inostranih poslova Dimitrij Rupel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.