Slovenci se pobunili: Nećemo izbeglice iz Afrike

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2015, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci se pobunili: Nećemo izbeglice iz Afrike

Većina Slovenaca smatra da njihova država vodi dobru politiku prema potencijalnim imigrantima i da pokazuje solidarnost. Međutim, građani Slovenije smatraju da Dežela može da primi najviše 700 izbeglica iz Afrike i sa Bliskog istoka, koliko bi ih, prema predloženim kvotama Evropske komisije trebala primiti, pokazala je anketa koju je objavilo ljubljansko "Delo".

Oko 40 odsto ispitanika izjavilo je da bi Slovenija trebalo da primi najviše 200 izbeglica, a jedna četvrtina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << smatra da je i taj broj prevelik.

S druge strane, ispitanici podržavaju plan premijera Mire Cerara da u vode Mediterana pošalje "Triglav", patrolni brod slovenačke vojske, kako bi učestvovao u evropskoj akciji "Triton", namenjenoj spasavanju unesrećenih izbeglica na moru. Ispitanici, tkaođe, smatraju da je Slovenija u ovoj velikoj izbegličkoj krizi na Mediteranu pokazala odgovarajuću solidarnost.

Slovenačka vlada se još nije zvanično izjasnila o predlogu Evropske komisije o primanju tako velikog broj izbeglica, ali je već u startu pokazala skeptičnost i smatra da bi kvote trebalo da budu dobrovoljne, a ne obvezujuće.

Ministar spoljnih poslova Slovenije, Karl Erjavec, upozorio je i na potrebu uvažavanja bezbednosnih rizika pri mogućem prihvatanju izbeglica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.