Izvor: RTS, 10.Feb.2021, 19:21

Slovenačkom ministru hrvatska policija nije dozvolila prelazak granice

Hrvatska policija nije dozvolila slovenačkom ministru unutrašnjih poslova Alešu Hojsu i njegovoj majci da u ponedeljak popodne pređu granicu. Naime, kako nisu ispunjavali uslove za ulazak u zemlju, morali su da se okrenu na granici i vrate u Sloveniju.
Portal 24ur poslao je pitanje hrvatskoj policiji tražeći razloge odbijanja, ali je granična policija u svom odgovoru navela da Slovenija nije najavila dolazak nijednog svog ministra.
Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hojs rekao je slovenačkim medijima da nije prekršio nijedan propis, već je samo hteo da proveri sa majkom da li hrvatska policija radi svoj posao.
Slovenačkim i hrvatskim državljanima dozvoljeno je da prelaze granicu u izuzetnim slučajevima, poput dolaska i odlaska sa posla, pomaganja ljudima kojima je potrebna nega i slično, prenosi hrvatski portal Večernji.
Slovenačkim državljanima u izuzetnim slučajevima dozvoljen ulazak u Hrvatsku bez pi-si-ar testa. Kako nisu imali negativan test, nisu mogli da uđu u Hrvatsku.
Slovenački ministar Hojs je kasnije rekao  da ga hrvatska granična policija nije sprečila da uđe u Hrvatsku, ali kako nije imao test, dobio je priliku da uđe u zemlju i bude u karantinu ili da se okrene, što je i učinio.
Hojs je na granični prelaz stigao sa majkom, ali policija je tvrdila da ne ispunjava propisane uslove za prelazak granice. Razlog dolaska ministra i njegove majke bila je nekretnina u vlasništvu Hojsove majke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska policija vratila sa granice slovenačkog ministra i njegovu majku

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2021

U ponedeljak poslepodne hrvatska policija je sa granice vratila slovenačkog ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa, koji je prema slovenačkim medijima pokušao da pređe granicu na jednom od graničnih prelaza u Istri.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.