Šlep udario u Pančevački most

Izvor: Press, 03.Jun.2010, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šlep udario u Pančevački most

Deo konvoja od osam šlepova broda „Merkur 203" udario je u noći između utorka i srede u Pančevački most i oštetio jedan od nosećih stubova! Nadležni iz Saobraćajnog instituta CIP odmah su izašli da pregledaju most i utvrdili da nema ozbiljnijih oštećenja. Iako je nekoliko blokova otpalo sa konstrukcije, bezbednost i odvijanje saobraćaja na mostu nisu bili ugroženi.Sonja Simić, inspektor vodoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i vodoprivrede, kaže da se nezgoda desila nekoliko minuta posle ponoći.
- Šlep koji je bio deo konvoja broda „Merkur 203", u vlasništvu rumunskog državljanina, udario je pod naletom jakog vetra u stubove nosače Pančevačkog mosta. Kapetan konvoja uspeo je da doplovi do obale, gde je 90 odsto šlepa potonulo - navodi inspektorka. Prema njenim rečima, rečna policija je brzo reagovala i sve se dogodilo na desnoj obali Dunava nizvodno od Pančevačkog mosta.
Šef Lučke kapetanije Branislav Milašić naveo je da u ovakvim situacijama deo krivice snosi zapovednik broda.
- U postupku će biti utvrđeno koja vrsta krivice je u pitanju. Brod je bio u tranzitnoj plovidbi. Plovilo nije bukvalno udarilo u most, već se samo naslonilo. Na šlepu koji je potonuo nalazilo se veštačko đubrivo, pa treba da se utvrdi da li je i koliko došlo do zagađenja vode. Šlep je izvučen iz vode - istakao je Milašić.
Direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović potvrdio je da je most bezbedan i da u incidentu nije bilo značajnijih oštećenja. On kaže da su građevinci u toku noći izlazili da procene štetu.
- Stručnjaci su čak silazili i na ležišta mosta. Na svu sreću, konstrukcija nije oštećena. Šlep je samo fizički oštetio most i taj deo betona koji je otkinut može da se popravi - objasnio je Ignjatović. On je upozorio da bi ovakvi slučajevi morali da se sankcionišu.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.