Skupština ukinula imunitet funkcionerima DF, pristalice se mirno razišle  (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 15.Feb.2017, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština ukinula imunitet funkcionerima DF, pristalice se mirno razišle (FOTO, VIDEO)

Skupština Crne Gore ukinula je imunitet funkcionerima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću!

Pristalice opozicionog Demokratskog fronta, koji su sačekali odluku parlamenta o ukidanju imuniteta liderima tog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću ispred zgrade parlamenta, mirno su se razišli petnaestak minuta pre 15 časova.

Mandić i Knežević, koji se sumnjiče da su učestvovaliu priremanju terorističkih akata u izbornoj noći, 16. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odlučili su da hapšenje sačekaju u zgradi parlamenta.

Pristalice opozicije razišle su se u miru nakon što ih je na to pozvao funkcioner DF-a Milutin Ðukanović.. Ðukanović im je poručio da "slušaju dalje instrukcije vrha stranke", preneli su crnogorski mediji. On je najavio da će biti još "puno protesta".



Nakon što su se pristalice opozicije razišle, saobraćaj u Bulevaru je normalizovan.

Pre ulaska u parlament Mandić je zamolio građane da ne prave incidente.

Crnogorski parlament je odluku o ukidanju imuniteta Mandiću i Kneževiću doneo jednoglasno, a na predlog Administrativnog odbora koji je to predložio u ponedeljak.

U glasanju nije učestvovala opozicija koja bojkotuje rad parlamenta od vanrednih parlmentarnih izbora, 16. Oktobra i traži raspisivanje novih.

Za nastalu političku krizu u Crnoj Gori opozicija optužuje bivšeg premijera i aktuelnog predsednika vladajuće DPS Mila Ðukanovića.

Nadležni organi spremi da reaguju

Veće za nacionalno bezbednost Crne Gore izjavilo je ranije danas da se nada da će okupljanja opozicije, iako, kako se navodi, nisu prijavljena u skladu sa zakonom, biti mirna i nenasilna. Oni su na sinoćnoj sednici zaključili da u “punoj meri podržava integritet Državnog tužilaštva u vršenju nadležnosti propisanih Ustavom i zakonom”

Konstatovana je takođe spremnost i odlučnost nadležnih organa da odgovore na sve bezbednosne izazove, i obezbede stabilnost i mir za sve građane, saopšteno je Vlade Crne Gore.

#Podgorica puna policije https://t.co/fzVhuiZzvM pic.twitter.com/YO7k5AD9N4

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.