Skupština RS usvojila Zakon o popisu stanovništva

Izvor: RTS, 13.Jul.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština RS usvojila Zakon o popisu stanovništva

Narodna skupština RS usvojila je po hitnom postupku Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. u Srpskoj.
Cilj tog zakona je objavljivanje pouzdanih i metodološki ispravnih podataka popisa koji je sproveden 2013. za teritoriju Republike Srpske.
Zakonom je u sedam članova uređeno način obrade i objavljivanja rezultata popisa stanovništva, domaćinstava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i stanova 2013. za teritoriju Republike Srpske.
Rezultate popisa objavljuje Republički zavod za statistiku Republike Srpske prema Programu obrade podataka koji će doneti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona,preneli su mediji u RS.
Republika Srpska, naime, nije priznala rezultate popisa koje je objavila Agencija za statistiku BiH jer ih smatra nepreciznim, jer je prema tim rezultatima status stanovnika BiH dobilo 196 hiljada osoba koje žive u inostranstvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skupština RS usvojila zakon o obradi rezultata popisa

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2016

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva iz 2013. godine, kojim se utvrđuje način obrade podataka i objavljivanje rezultata popisa za teritoriju Republike Srpske...Prema usvojenom zakonu, rezultate popisa objavljuje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.