Skuplja struja kao okidač

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2016, 06:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplja struja kao okidač

"Ovako više ne može", poručili su predstavnici opozicije u Republici Srpskoj i najavili proteste protiv aktuelne vlasti.

Datum održavanja protesta još je nepoznat, a spekuliše se o 14. maju. Iz Srpske demokratske stranke postavljaju pitanje "Kuda ide Republika Srpska?" i najavljuju razgovore sa svim članicama Saveza za promene.

- Razmotrićemo mogućnost protesta, a vlast pozivamo da počne da rešava probleme građana. Stanje je svaki dan sve teže, ali Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dodik i Željka Cvijanović negiraju da postoje problemi u Srpskoj i odbijaju da uđu u njihovo rešavanje. Verujem da će vlast od građana dobiti jasnu poruku - kaže lider SDS-a Mladen Bosić.

Opozicija je nedavno izvela svojevrsni performans pred Palatom Republike. Naime, na godišnjicu velikih protesta koje je 2004. godine organizovao tadašnji opozicionar Milorad Dodik, lideri opozicije su se okupili i podsetili Dodika na njegove zahteve od pre 12 godina, od kojih, kako tvrde, većina nije ispunjena, iako je Dodik u međuvremenu došao na vlast. Inače, ti protesti koje je organizovao Dodik, bili su poslednji masovni protesti u zvaničnoj organizaciji političara. Prilično je diskutabilno koliko ljudi opozicija može da izvede na eventualne proteste protiv aktuelne vlasti.

Potpredsednik PDP-a Igor Crnadak kaže da je neophodno da su u okviru Saveza za promene što pre pokrenu razgovori o protestima.

- Glavni okidač za mirne proteste je poskupljenje struje i opšte nezadovoljstvo, odnosno sve veći broj kašnjenja s isplatama korisnicima budžeta, od poljoprivrede, preko boračkih kategorija i drugih - kaže Crnadak.

S obzirom na to da opozicija još nema konkretan datum, o eventualnom pridruživanju toj akciji još se ne izjašnjavaju sindikalci, penzioneri, nezaposleni i druge ugrožene kategorije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.