Skuplja hercegnovska obala

Izvor: Politika, 03.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplja hercegnovska obala

U gotovo svim hotelima, u odnosu na lanjsku sezonu, cene su više, a poskupljenje je najavljeno i za privatni smeštaj

Herceg Novi – Hercegnovski hoteli otvaraju vrata za prolećne goste. Tako je, nakon otvaranja Instituta „Igalo”, hotela „Delfin” u Bijeloj i hotela „Plaža” koji je radio tokom cele zime predsezonu je započeo i Centar za odmor i rekreaciju „Igalo”. Do 1. maja biće otvoren i „Metalurg” u Igalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i „Perla” u naselju Savina. Gotovo svi hoteli, u odnosu na prošlogodišnju sezonu, imaju više cene.

Od skoro 2.000 gostiju u gradu, koliko je nedavno registrovala Turistička organizacija, više od polovine je u hotelima. U predsezoni gosti su, najčešće, stranci, sportisti i penzioneri. U centru „Igalo” sa 500 kreveta do kraja maja boraviće mahom penzioneri, a vlasnici u sezoni najavljuju pune krevete. Dobroj poseti nadaju se i u Institutu „Igalo” i drugim hotelima.

U predsezoni penzioneri pun pansion sa dve terapije dnevno u Centru „Igalo” plaćaju 19 evra a sve se deli na 10 mesečnih rata. Ostali gosti pansion sa tri terapije dnevno plaćaju 30 evra, a ova cena važi i u postsezoni. U glavnoj sezoni polupansion je 25 evra, a u špicu sezone 30 evra. Ovim sumama se dodaje cena terapija kao i boravišna taksa od jednog evra. Stari gosti primetiće da su cene u gotovo svim hotelima više, a to važi i za vanpansionsku ponudu.

U hotelu lečilištu, Institutu „Igalo”, u njegovom Mediteranskom centru polupansion u dvokrevetnoj sobi je u maju 36, a dnevne terapije 30 evra. Boravak i terapije u julu je koštaju 85 evra po osobi na dan. Cene su, kažu u Institutu, povećane za oko pet evra. U Prvoj fazi, starom delu Instituta, polupansion sa lečenjem u predsezoni košta 44 evra.

Hotel „Delfin” u Bijeloj ima cenu polupansiona u predsezoni od 33, dok će u julu biti 40 evra. Hotel „Plaža” nije povisio cene pa je tako polupansion u maju 37 evra po osobi u dvokrevetnoj sobi, a u julu 46 evra.

I u privatnom smeštaju najavljeno je povećanje cena, ali će se one na kraju, kao i obično, formirati u odnosu na tražnju. Sudeći prema rezervacijama u nekim hercegnovskim vilama više kategorije, koje su već i sada popunjene, turistički poslenici procenjuju da će i potražnja biti veća. Na novootvorenom sajtu ponude i tražnje u domaćoj radinosti cene apartmana kreću se od 20 do više od 100 evra, a kreveta u sobama od pet do 20 evra.

A. Gavrilović

[objavljeno: 04/05/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.