Skup podrške autorima stripova uništenih na izložbi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2020, 15:52

Skup podrške autorima stripova uništenih na izložbi

U Beogradu je na poziv Udruženja likovnih umetnika Srbije održan skup podrške autorima stripova uništenih na izložbi u Zemunu. Grupa od 15 mladiča odevenih u crno, s kapuljačama, upala 13. oktobra na izložbu "Novo doba" u "Staroj kapetaniji", bacila suzavac i pocepala izložene radove.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Protest u Beogradu: Kazniti nalogodavce demoliranja izložbe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2020

Hitno procesuiranje organizatora nasilja zatraženo je sa protesta podrške umetnicima u Beogradu 18. oktobra, nakon što je pre pet dana demolirana izložba strip crteža u Zemunu. Govornici na skupu pred Umetničkim paviljonom Cvijeta Zuzorić, u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS),...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.