Izvor: B92, Tanjug, 26.Jan.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje sprema ambasadora za Srbiju

Skoplje -- Do kraja januara Makedonija će od Srbije zatražiti saglasnost da imenuje Ljubišu Georgijevskog (72) za ambasadora u Beogradu, objavili su makedonski mediji.

Pozivajući se na nezvanične izbore u vladajućoj stranci VMRO-DPMNE, mediji navode da se njegovo ime već nalazi na spisku vladinih predloga koji, prema ustavnim nadležnostima, mora da odobri predsednik države. Georgijevski je od 2006. do 2008. godine bio predsednik makedonskog parlamenta, a od 2000. do 2004. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasador u Bugarskoj.

Sada je savetnik ministra spoljnih poslova i umetnički direktor Makedonskog narodnog pozorišta.

Po profesiji je pozorišni i filmski reditelj, koji je diplomirao i radio u Beogradu.

Makedonija je ostala bez ambasadora u Srbiji u oktobru prošle godine kada su srpske vlasti uskratile gostoprimstvo tadašnjem ambasadoru Aleksandru Vasilevskom zbog odluke Skoplja da prizna nezavisnost Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Georgijevski ambasador Makedonije u Beogradu?

Izvor: Mondo, 25.Jan.2009, 22:37

Do kraja ovog meseca Makedonija će od srpskih vlasti zatražiti saglasnost da imenuje Ljubišu Georgijevskog (72) za ambasadora u Beogradu, objavili su makedonski mediji pozivajući se na nezvanične izbore u vladajućoj stranci VMRO-DPMNE.

Nastavak na Mondo...

Ljubiša Georgievski, novi makedonski ambasador u Beogradu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2009

SKOPLJE - Režiser Ljubiša Georgievski, bivši predsednik makedonske skupštine i član vladajuće partije VMRO-DPMNE, novi je kandidat za ambasadora u Srbiji...Makedonska vlada odlučila je da za novog ambasadora te zemlje u Beogradu predloži Ljubišu Georgievskog, bivšeg predsednika Sobranja i člana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.