Skoplje povuklo saglasnost za počasnog konzula Rusije u Bitolju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 16:03

Skoplje povuklo saglasnost za počasnog konzula Rusije u Bitolju

Severna Makedonija zvanično je obavestila Rusiju da povlači saglasnost za uspostavljanje Kancelarije počasnog konzula Rusije u gradu Bitolj, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova i najavilo odgovor na taj korak.

Kako je rekao zamenik portparola Ministarstva Ivan Nečajev, vlasti Severne Makedonije nisu iznele razloge za taj korak, prenosi Tass.

"Nema sumnje da je u pitanju još jedna politički motivisana odluka", rekao je Nečajev.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovim rečima, ovakav "anti-ruski korak proširiće jaz u odnosima dve zemlje", koji je počeo, kako je rekao, ponašanjem Skoplja kojim se demonstrira slepa lojalnost zapadnim saveznicima, njihovoj politici sankcija i snažnog pritiska na Rusiju.

"Nažalost, Skoplje zbog anti-ruske politike žrtvuje inistituciju počasnih konzula koji pomažu da se razviju kontakti među ljudima, ponudi pomoć ljudima i preduzećima. Izgleda da Severna Makedonij ne mari mnogo za sopstvene interese i pokušava da izazove naš odgovor koji će neizbežno uslediti", poručio je portparol.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.