Skoplje o izjavi Veseljija: Sa Srbijom prijatelji

Izvor: B92, 22.Feb.2019, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje o izjavi Veseljija: Sa Srbijom prijatelji

Skoplje -- Vlada Republike Severne Makedonije vodi politiku koja doprinosi učvršćivanju prijateljskih odnosa sa svim svojim susedima, uključujući i sa Republikom Srbijom.

To je odgovor makedonske vlade na pitanje Tanjuga kako komentarišu poziv predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija Makedoniji i Crnoj Gori da se, "zajedno sa Kosovom", "okupe protiv Srbije".

Umesto konkretnog odgovora, odnosno komentara Veseljijeve izjave, u odgovoru iz Skoplja se poručuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su "građani obe zemlje prijateljski narodi, koji su sarađivali kroz istoriju“ i da se "uskoro, na graničkom prelazu Tabanovce, sa Republikom Srbijom, uspostavlja 'one stop shop', koji će, umesto dve, omogućiti na ovom međudržavnom prelazu jednu carinsku kontrolu za građane i prevoznike".

“Naša vlada radi isključivo u smeru jačanja stabilnosti regiona, a svakako i ekonomije“, zaključuje se u odgovoru portparola Vlade Severne Makedonije Mileta Bošnjakovskog Tanjugu.

Da podsetimo, predsednik opozicione DPK i predsednik parlamenta Kadri Veselji izjavio je da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu.

On je, kaže, lično spreman da se suoči sa Srbijom, te pozvao Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO, da se "svi okupe protiv Srbije".

"Ja ću se suočiti sa Srbijom kao što sam se suočio pre 20 godina. Inšala (Ako da Bog), više neće biti borbe. Jedanaesta godišnjica nezavisnosti je upravo završena. Sačuvaj bože da Srbija probije granicu Kosova, ne verujem da bih mogao da ostanem kod kuće. Ne želim Gospode bože da se to desi, bolje da ja onda nastradam nego vojnik KBS", rekao je Veselji sinoć gostujući u emisiji Rubikom na KTV.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.