Skoplje baš nalepšali

Izvor: Mondo, 10.Nov.2012, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje baš "nalepšali"

Gradske vlasti prestonice Makedonije rešile su da "ulepšaju" grad i ostalo im je još dve godine do završetka projekta "Skoplje 2014". Istina grad sve više liči na kulise za neki film.

prev next 0 0 0

 

1 / 3

 

2 / 3

 

3 / 3

Veliki broj onih koji su nedavno boravili u Skoplju zapanjeni su količinom kiča koji dominira u novim arhitektonskim projektima.

Vlasti su glavni grad Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ukrasile bezbrojnim statuama konjanika. Konje jašu neke ličnosti iz makedonske bliže istorije za koje nije dokumentovano da su se ikada popele na konja.

Najpoznatije konjaničke figure su naravno one koje predstvaljaju Aleksandra Makedonskog i njegovog oca Filipa Drugog, mada oni nisu eksplicitno navedeni kao heroji koji su predstavljeni.

Tu su i antičke palate, mostovi, široke kupole, a u centru Skoplja izgrađena je i trijumfalna kapija, prenosi "Blic".

(MONDO/Foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.