Izvor: B92, 31.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Uhapšen bivši načelnik GŠ

Skoplje -- U Skoplju je uhapšen general u penziji i bivši načelnik generalštaba Armije Makedonije Metodij Stamboliski.

On je osumnjičen da je 2001. godine zloupotrebio službeni položaj i oštetio državu za 1.800.000 evra. U krivičnoj prijavi protiv Stamboliskog piše da je on 2001. godine od skopskog metalskog zavoda naručio tri puta više rezervnih delova za bugarske tenkove T-55, iako je komisija ministarstva za odbranu odobrila nabavku manju za 45 miliona evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski izjavio je da MUP traži pritvor za generala Stamboliskog i proširenje istrage.

Pojedini mediji u Skoplju javili su da će na ispitivanje biti pozvan i bivši premijer Vlado Bučkovski koji je 2001. godine bio ministar odbrane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.