Skandal! Prekinuli srpske ojkače (VIDEO)

Izvor: Mondo, 08.Jun.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal! Prekinuli "srpske ojkače" (VIDEO)

Na festivalu “Ojkače”, koji je organizovalo Srpsko kulturno društvo Prosveta iz Zagreba, a koji je finansirao grad Petrinja, prekinuli su takozvani hrvatski branitelji pesmom "Oj Hrvatska mati."

Foto: screenshot/YouTube

Na festivalu su nastupala kulturna društva sa područja Banovine, BIH, kao i iz Beograda.


Pripadnici Hrvatske stranke prava su zbog nastupa "četnika pereobučenih u narodne nošnje", ali i samog festivala, izrazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svoje neslaganje u poruci na Facebooku:

"Petrinja kao vekovni hrvatski grad, natopljen krvlju hrvatskih branitelja, danas "ugošćuje" četnike preobučene u narodne nošnje iz Beograda i ostalih srpskih zemalja na takozvanom festivalu "OJKAČA" u 18 sati u HRVATSKOM DOMU. Petrinju su branili ljudi koji je vole bez obzira na opredeljenost i nacionalnost, a ovi koji danas dolaze su rušitelji i ubice ovog grada. Ojkače su na Banovini simbol zla i uništenja, a građani Petrinje ga danas sami plaćaju. To je festival nemoći i nepravde. Očito neko iz vladajuće garniture nema razumjevanja. Oprostiti da, ali zaboraviti nikada."

Nije sve ostalo samo na statusu na Facebooku, već su  došli na festival i prekinuli ojkače pjesmom “Oj Hrvatska mati”, prenosi dnevno.hr.

Pogledajte kako je to izgledalo.



Izvor: youtube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.