Sjenica ili srpski Sibir

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjenica ili srpski Sibir

Šestomesečni sneg i led slike su jednog od najhladnijih mesta Evrope. Reč je o Sjenici, opštini na jugozapadu Srbije, koja zbog ekstremnih hladnoća nosi i nadimak "srpski Sibir". Poslednje sedmice meštani su proveli na temperaturi koja se nije podizala iznad –20 stepeni Celzijusovih, a često se spušta i do –30. Do ovih ljudi se teško stiže, jer su putevi nekada mesecima blokirani, nanosi formiraju snežne pokričave visine i do dva metra, a meštanima se kao najveći izazov nameće kako obezbediti pitku vodu za njih, ali posebno za stoku bez koje u ovim uslovima teško da bi mogli pregurati surovu zimu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) U SJENICI ZIMA TRAJE POLA GODINE: Pogledajte kako izgleda život u srpskom Sibiru!

Izvor: Kurir, 29.Jan.2016, 14:54

SJENICA - Šestomesečni sneg i led slike su jednog od najhladnijih mesta Evrope. Reč je o Sjenici, opštini na jugozapadu Srbije, koja zbog ekstremnih hladnoća nosi i nadimak "srpski Sibir"...Poslednje sedmice meštani su proveli na temperaturi koja se nije podizala iznad –20 stepeni, a često se...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.