Sisački biskup: Ko ode iz Hrvatske - taj je dezerter!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sisački biskup: Ko ode iz Hrvatske - taj je dezerter!

Sisački biskup Vlado Košić smatra da mladi ljudi koji napuštaju Hrvatsku i odlaze da rade u inostranstvo na taj način dezertiraju, i upozorava na postojanje "protivhrvatskih pojedinaca" u društvu.

Na svečanosti koju je upriličio sisačko-moslavački župan, nakon molitve, Košić je naveo da je "moderno otići iz domovine, pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom".

On je poručio da su u Hrvatskoj "još uvek uticajni protivdržavni, protivhrvatski i komunistički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pojedinci".

Biskup ne priznaje arbitražu u sporu sa Slovenijom i naziva je "lažnom", a presudu funkcionerima Herceg-Bosne u Hagu ocenjuje skandaloznom.

Košić optužuje i državne funkcionere da su reagovali na presudu, kako je naveo, "upravo na praznik bivše države (29. novembra), da bi kasnije sve porekli".

Biskup Vlado Košić poznat je po kontroverznim, često desničarskim i isključivim stavovima, navode hrvatski portali.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.